Våra återförsäljareLjudböcker som CD, MP3 eller ljudboksabonnemang

Ljudböcker är ett lysande alternativ till vanlig läsning. Med en ljudbok kan man lyssna på en bok under tiden man t.ex. tränar, går på promenad, städar, är på resande fot eller innan man ska somna. Ett vanligt sätt att lyssna på ljudböcker är att prenumerera på ett abonnemang hos t.ex. Bookbeat, Nextory eller Storytel. För en fast månadskostnad har man då tillgång till stora bibliotek och kan välja och vraka bland en stor mängd ljudböcker. En fördel med ljudboksabonnemang är att det oftast finns en tillhörande ljudboksapp man kan installera på sin smartphone. Man kan då enkelt lyssna på ljudböcker rakt från sin mobiltelefon. Man kan även enkelt pausa/spela upp ljudboken man lyssnar på, och bland flera ljudböcker samtidigt. Men det finns tillfällen då det passar bättre med ljudbok på CD eller en ljudbok i MP3-format. Till exempel om man inte har internetuppkoppling eller vill spela upp ljudboken i en CD-spelare. På Ljudboksguiden.se listas böcker från ett flertal olika återförsäljare av ljudböcker. Bland våra återförsäljare av ljudböcker finns både de som erbjuder ljudböcker i abonnemangsform, ljudböcker på CD och ljudböcker i MP3-format. En sökning bland titlar och författare på Ljudboksguiden.se listar ljudböcker i samtliga format. Redan bland sökresultaten efter en sökning på ljudböcker visas varje titels format. En och samma ljudbokstitel kan alltså finnas i både abonnemangsform, ljudbok i CD-format och ljudbok i MP3-format. På varje ljudboks egen sida visas även, utöver information om ljudboken som t.ex. författare, beskrivning och ISBN-nummer, även information om vilket format den aktuella titeln har.

Om Adlibris

Adlibris.se är nätbutiken för alla bokälskare. Hos Adlibris.se hittar du billiga böcker och ljudböcker online. Adlibris startades 1997 och också öppnat upp siten www.adlibris.no.

Förutom nätbutiken hittar du även Adlibris fysiska butik på Regeringsgatan 55 i Stockholm. Öppettiderna i butikerna är 10 – 20 på vardagar, 10 – 18 på lördagar och mellan 11 – 17 på söndagar.

På sidan Adlibris Mondo finns även ett enormt sortiment av e-böcker, ljudböcker och e-singlar. Perfekt för dig som gärna lyssnar på en ljudbok på väg till jobbet eller tycker om läsa på din läsplatta innan du somnar.

Adlibris är en av nordens ledande nätbutiker med ett stort utbud av böcker, ljudböcker, leksaker, pysselprodukter, kök och dekorationsprodukter samt skrivmaterial. Adlibris har alltid bra priser, snabba leveranser genom en rad olika transportalternativ samt alltid FRI frakt vid ordrar över 99 SEK.

Adlibris är idag en av Sveriges ledande online butiker som samarbetar med tusentals underleverantörer, förslag och olika distributörer från hela världen. Adlibris stora utbud av böcker och ljudböcker bygger på ett automatiserat system som bygger all information om boken, inklusive bokens beskrivning importeras från förlag eller distributör. När alla information har samlats ihop laddas det automatiskt upp på Adlibris.se. Genom att ha automatiserat införsel av nya böcker och titlar kan Adlirbirs hantera i snitt 75 000 nya titlar per månad och har idag (2018) över 10 000 000 (10 miljoner) böcker och ljudböcker från hela världen.

Adlibris ansvar

Adlibris tror på det fria ordet och vi tror på att tillgängliggöra litteratur och information. Det innebär att vi endast begränsar utbudet om det finns mycket starka skäl.

Adlibris och Trygg e-handel

“Trygg e-handel är en certifiering för e-handels företag. Certifieringen Trygg e-handels syfte är att hjälpa dig som konsument välja rätt e-handelsföretag när du handlar så att du kan känna dig trygg och säker. Trygg e-handels målsättning är att det skall kännas lika tryggt och säkert att handla på internet som i vanlig fysisk butik. Som konsument kan du känna dig säker på att endast seriösa företag bär Trygg e-handel symbol.

Trygg e-handels krav är utformade för att du som konsument skall känna till och ta tillvara dina rättigheter när du handlar via internet. Bland annat ställs krav på att företaget skall vara tydlig med sin identitet, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar samt ha en stabil ekonomi.

Svensk Distanshandel kontrollerar att kraven följs av de certifierade företagen genom kreditkontroller, provköp samt utredningar vid misstanke om brister. För att ge dig en extra trygghet tar Trygg e-handel emot klagomål från dig som konsument.” källa Adlibris.se

Adlibris.se – en del utav Bonnier Digital

Adlibris.se – är en del av den starkt växande delen utav Bonniers nya digitala satsning. I Bonniers digitala produkter ingår bland annat följande varumärken.

Adlibris – alltid bra priser, böcker, garn, leksaker

Bamba – leksaker, barn- och babyprodukter

Discshop – över 20 000 filmer & tusentals spel

Kökets favoriter – din köks- & bakbutik

Odla – allt för din trädgård

Roliga prylar – presenter & roliga saker

Yayday – allt under 100 kr

Wonderwall – snygga och billiga posters

Adress till Adlibris kontor

Adlibris AB

Box 3667

103 59 Stockholm

Organisationsnummer: 556261-3512

VD Johan Kleberg

För att göra det enkelt för dig som handlar har Adlibris delat in sitt sortiment i kategorierna; Böcker, Papper & Kontor, Pyssel & DIY såväl som Barn & Leksaker. Detta gör att du enkelt hittar rätt i det enorma sortimentet med över 10 miljoner titlar.

Black Friday – Adlibris 

Adlibris och Black Friday är en mycket bra matchning. Under Black Friday har Adlibris traditionellt sätt “den” stora REAN som ofta pågår under hela Black Friday helgen. Black Friday infaller i slutet av november och om du älskar böcker och ljudböcker bör du passa på att storshoppa under denna dag då nästan hela sortimentet på Adlibris.se är kraftifgt nedsatta.

Den stora bokrean

Varje år erbjuder bokhandlarna en stor bokrea. De fysiska butikerna brukar traditionellt dra igång bokrean i slutet av februari, på nätet startar den däremot ofta redan i början av februari.

Så här köper du din ljubok hos Adlibris.se 

1. Köp din ljudbok

Välj vilken ljudbok du vill lyssna på och genomför köpet som vanligt. Du loggar in med ditt Adlibriskonto (eller skapar ett på några sekunder).

2. Ladda ner

Alla dina ljudböcker hittar du samlade i ditt digitala bibliotek under Mitt konto. Där laddar du ner dem med ett klick, direkt till din telefon, surfplatta eller dator. Du kan även lyssna enkelt i Adlibris app Letto som finns att ladda ner gratis i din appbutik. När du loggar in i appen med ditt Adlibriskonto finns dina ljudböcker automatiskt där.

 3. Lyssna

Börja lyssna när du vill, i vår app Adlibris Letto, direkt via telefonen, surfplattan, datorn eller MP3-spelare. Du behöver alltså inte lyssna via en app om du inte vill det. Men det är väldigt smidigt.

Jag vill lyssna på ljudböcker i min:

iPhone eller iPad

Android

MP3-spelare

Dator

CDON – Störst sortiment

CDON.com – nordens största online varuhus. Hos CDON.com finns ett växande sortiment utav sport, mode, media, elektronik, livsmedel och inte minst över 77 000 ljudbokstitlar vilket gör CDON.com till av de ledande aktörerna av försäljning utav ljudböcker. CDON.com har som abition att ge sina kunder de bästa priserna och det största utbudet – detta gäller självklart också deras kategori inom ljudböcker.

CDON.com är en av Norden största inköpare utav produkter och kan på sätt erbjuda dig som kund riktigt förmånliga priser på hela sortimentet som du hittar via www.cdon.com. Genom stora inköp kan CDON erbjuda prisvärda nyheter, löpande kampanjer inom samtliga affärssegment på CDON.com

Hos CDON.com finns ett enormt utbud utav produker, såsom filmer, böcker, ljudböcker, cd-skivor, spel, leksaker, mobiltelefoner, hushållsprodukter, elektronikprodukter men också snus, godis och produkter som du inte trodde fanns. Enligt Prisjakt.nu – finns över 1 000 000 produkter indexerade och produktutbudet växer ständigt.

Hos CDON.com hittar du en massa ljudböcker som du kan köpa och ladda hem, och du har många smarta funktioner du kan filtrera på, bland annat mest säljande ljudböcker, bästa träff (känns lite slumpmässigt), titel A till Ö, titel Ö till A, äldsta ljudböcker, nyaste ljudböckerna, lägsta pris på ljudböcker, högsta pris på ljudböcker, bäst betyg på ljudböcker, sämst betyg på ljudböcker, författare A till Ö på ljudböcker och författare Ö till A på ljudböcker. Kort och gott – det finns massa olika ljudböcker att köpa hos CDON.com och de finns också i olika format. På CDON.com kan man köpa ljudböcker på CD-skiva och lyssna på i exempelvis bilen under bilsemestern och du kan också köpa ljudböcker i formatet MP3 och ladda hem ljudboken till din mobiltelefon / surfplatta eller dator och lyssna på ljudboken i ett digitalt format.

Nedladdningsbara ljudböcker hos CDON.com – så här gör du: Sök och hitta din ljudbok på www.ljudboksguiden.se eller hos CDON.com direkt Använd en direktlänk till ditt val av ljudbok på CDON.com – du landar nu på din sökta ljudbok inne på CDON.com Köp din ljudbok – betala ljudboken i kassan på CDON.com Ladda ner din nya ljudbok till önskad device (mobiltelefon, surfplatta eller dator) Börja lyssna på din nya ljudbok – glöm inte att ge feedback om boken på CDON.com eller www.ljudboksguiden.se

Nedladdningsbara Ljudböcker hos CDON.com har flera kategorier man kan filtera sin sökning efter,

 • Topplista
 • Nyheter
 • Kategorier
 • Barn- & Ungdomsböcker
 • Deckare & Thrillers
 • Familj & Hälsa
 • Fantasy & Science Fiction
 • Historia
 • Hobby, Idrott & Fritid
 • Humor
 • Psykologi & Pedagogik
 • Religion & Filosofi
 • Samhälle & Politik
 • Skönlitteratur
 • Engelskspråkiga

Varmt välkommen att köpa din nya ljudbok hos CDON.com via Ljudboksguiden.se!

Om Storytel – Nordens största ljudboksapp 

Storytel bildades 2005 men då under namnet Bokilus, man bytte sedan namn till Varumärket Storytel under 2007. Storytel har sedan starten vuxit och blivit “den” ledande aktören inom ljudböcker till din mobil-/smartphone/surfplatta. Storytel är som flesta andra ljudbok aktörer en digital abonnemangstjänst som strömmar ljudböcker – till din mobil-/surfplatta. Storytel erbjuder en fri testperiod om 14 dagar till alla nya abonnenter/medlemmar – därefter betalar men en mindre summa pengar för fri tillgång till Storytels stora utbud av ljudböcker.

Storytels mobilapp påminner mycket om Spotify tjänst – där man betalar för ett månadsabonnemang och får sedan lyssna fritt på alla ljudböcker för 169 SEK / månad. Ljudböckerna strömmas i formatet mp3 och det går också att ladda hem ljudböckerna, dels för att spara mobildata och dels för att man ska kunna nyttja Storytels ljudböcker i ett offline läge under exempelvis en längre flygresa.

Storytels stora utbud av ljudböcker bygger på Storytels avtal med alla stora bokförlag i Sverige och kan då erbjuda Storytels kunder / abonnenter / medlemmar i stort sett varenda boktitel som ges ut som ljudbok, som bonus kommer Storytels ljudböcker ut i deras app samtidigt som böckerna släpps i handeln – allt för att Storytels kunder den extra “feeling” utav tillhöra den exklusiva skaran av ljudboksälskare. Storytel ger också ut sina egna ljudbokstitlar under varumärket Storyside.

I Dagsläget finns flera 10 000 – tals ljudböcker hos Storytel – och flera tusentals är på väg in i Storytels ljudboksortiment. Storytel har både Svenska och engelska titlar och varje månad indexeras flera de populäraste ljudböcker in Storytel ljudboksapp.

STORYTEL SWEDEN AB

Tryckerigatan 4, 111 28 Stockholm

Organisationsnummer: 556696-2865

Momsregistreringsnummer: SE556696286501

Snabbfakta Storytel.se

Storytel AB – webbsida www.storytel.se
Gratis testperiod: 14 (i vissa fall upp till 30) dagar
Offlinelyssning: Ja, obegränsat
Månadskostnad: 169 kr/månad
Kompatibla operativsystem: Android, IOS

Storytel – Abonnemang

Som de flesta ljudboksabonnemang har Storytel ingen bindningstid – vilket gör att du kan testa Storytel “gratis” under 14 dagar för att testa ett ljudboksabonnemang, för att sedan ta beslut om du vill köpa Storytels abonnemang för 169 SEK / månad. Om du inte önskar fortsätta med abonnemanget hos Storytel avslutar du enkelt ditt abonnemang – om avslutet av abonnemanget sker inom 14 dagar kan du helt enkelt testa ljudbokstjänsten “gratis” under 14 dagar. För att testa ett gratis abonnemang hos Storytel måste du registera ett konto på www.storytel.se. I samband med registrering utav kontot måste du ange dina kontotkortsuppgifter. Under dina första 14 dagar – din testperiod – som är gratis dras inga pengar från ditt kreditkort / konto, utan det är först efter du testat Storytel som abonnemanget börjar dra pengar från ditt konto. Så fort du säger upp ditt abonnemang hos Storytel avslutats kontot och du kan inte längre lyssna på dina dina favoritförfattare. Tidigare fanns det flera olika Storytel abonnemang – men idag finns det bara ett enda abonnemang – där du tillåts lyssna obegränsat på ljudböcker för endast 169 SEK per månad.

Storytel-appen

Storytelappen är en av de mest användarvänliga ute på svenska ljudboksmarknaden. Storytel har lagt stor vikt på att bygga marknadens bästa och mest lättnavigerade ljudboksapp – vilket har gjort Storytel till Sveriges största och mest populära ljudboks leverantör. Via Stortytels ljudboksapp hittar du enkelt nya titlar, författare att lyssna på – och det är enkelt att stoppa / pausa olika böcker och med säkerhet veta att ljudboken startar där valt att pausa / stoppa ljudboken. Om du vill spara ljudbokstitlar – trycker du enkelt på knappen spara till “ditt bibliotek” – därefter kan du gå tillbaka till ditt bibliotek och lyssna på dina sparade böcker.

Storytel stöder också, offline-läge det vill säga att du kan ladda ner ljudböcker och lyssna på dessa utan Internetuppkoppling. När du vill lyssna på dina ljudböcker går du helt enkelt till ditt off-line bibliotek och lyssnar på dina sparade ljudböcker. Offline läget gäller både ljudböcker och e-böcker. De böcker du lyssnat på / läst kan du sedan enkelt ta bort från ditt off-line bibliotek. I ditt off-line bibliotek kan du spara obegränsat med ljudböcker – det enda som begränsar dina nedladdade ljudböcker  är din mobil / smartphone lagringskapacitet.

Gillar du att läsa dina böcker kan du självklart också göra det hos Storytel. E-böcker kan du ladda hem och läsa när det passar dig. Storleken på texten går att ställa in i tre olika storlekar för att anpassas efter olika läs devices. E-böckerna går självklart att ladda hem och läsa på din Ipad-/Android platta också. Textstorleken som finns som alternativ är normal, stor och superstor – och du kan också välja olika bakgrundsfärger. I storytel appen kan du också använda en sömn-timer – som fungerar som följande.

1. Spela upp önskad ljudbok

2. Ställ in önskad tid för ljudboken att spela upp (maxtid)

3. Om du hinner somna innan du stänger av ljudboken, stänger den inställda timern automatiskt av boken efter inställd tid, då du (relativt) enkelt kan hitta tillbaka i ljudboken och då starta om.

4. Sömn-timern är en mycket populär funktion i Storytel appen

Storytel appen kan även spela upp ljudböcker i olika tempon, välj bland:

0.75x ggr hastighet
2. 1x ggr hastighet
3. 1.25x ggr hastighet
4. 1.5x ggr hastighet
5. 1.75x ggr hastighet
6. 2x ggr hastighet

Genom att spela upp ljudboken i snabbare tempo kan du helt enkelt spara tid och lyssna på flera ljudböcker (under samma tidsperiod som du vanligtvis hinner med att lyssna på en ljudbok).

Du kan även hjälpa andra Storytel användare att välja böcker efter ditt omdöme genom ett recensionsystem. Via Storytel appen kan ge ljudböcker du lyssnat på eller E-böcker du läst betyg mellan 1 till 5 stjärnor. Genom att ge omdömen gör du det enklare för andra Storytel användare att få bättre idéer och tips på ljudböcker som du själv gillar, samt att du själv kan läsa vad andra Storytel användare tycker om ljudböcker / E-böcker du är intresserad utav lyssna på eller läsa.

Kategorier Storytel

Storytel har i sin ljudboksapp gjort det enkelt för sina medlemmar att hitta inspiration via olika kategorier. De kategorier som finns i Storytel mobilapp är dessa:

 • Barn (länk till kategori barn ljudboksguiden.se)
 • Biografier (länk till kategori biografier ljudboksguiden.se)
 • Deckare (länk till kategori deckare ljudboksguiden.se)
 • Dox (länk till kategori dox ljudboksguiden.se)
 • Ekonomi & Business (länk till kategori ekonomi & business ljudboksguiden.se)
 • Erotiskt
 • Fakta (länk till kategori fakta ljudboksguiden.se)
 • Fantasy & SciFi (länk till kategori Fantasy & SciFi ljudboksguiden.se)
 • Harlequin (länk till kategori Harlequin ljudboksguiden.se)
 • Historia (länk till kategori Historia ljudboksguiden.se)
 • Klassiker (länk till kategori Klassiker ljudboksguiden.se)
 • Lyrik (länk till kategori Lyrik ljudboksguiden.se)
 • Noveller (länk till kategori Noveller ljudboksguiden.se)
 • Personlig utveckling (länk till kategori Personlig ljudboksguiden.se)
 • Romaner (länk till kategori Romaner ljudboksguiden.se)
 • Språk (länk till kategori Språk ljudboksguiden.se)
 • Spänningsromaner (länk till kategori Spänningsromaner ljudboksguiden.se)
 • Tonår & Nästan vuxen (länk till kategori Tonår & Nästan vuxen ljudboksguiden.se)

Inne i kategorierna i Storytels mobilapp finns möjlighet att se på olika topplistor i de olika kategorierna som finns i mobilappen Storytel.

För att hitta inspiration, finns även en rad olika filter funktioner i Storytel Mobilapp, du kan bland annat se vad andra Stortyel medlemmar lyssnar / läser i kategorin  e-böcker. Det finns en rad coola funktioner, bland annat mest lästa / lyssnade ljudbok den senaste veckan, de mest lästa / lyssnade ljubok någonsin hos Storytel, Titlar A till Ö i Storytel mobilapp, Författare A till Ö Storytel mobilapp, och även de senaste släppta ljudböcker / e-böckerna hos Storytel.

Bookbeat – Ljudboksutmanaren

Bookbeat AB är den senaste utav Streamad ljudboksappar på Svenska marknaden, Bookbeat grundades så sent som 2015 – men har ett brett utbud av ljudböcker och e-böcker. BookBeat följer samma tema som den största ljudbok leverantören i Sverige, Storytel, och har ett ljudboksabonnemang som man lyssnar obegränsat på ljudböcker. Bookbeat ägare är familjen Bonnier – Bonnier familjen driver ett av europas största bokförlag och de märks också i utbudet som rullas ut i Bookbeat appen. Bookbeat mantra finns i nedskrivet och lyder som följer “Hitta tillfällen för bra böcker”.

Bookbeat är en av Bonnier största satsningar – och de märks när det kommer till utbud av ljudböcker men även inom segmentet e-böcker. Bookbeat har liksom Storytel satsat på användarupplevelsen och byggt en mycket snygg och lättanvänd ljudboks app. Ljudboksutbudet på Bookbeat är stort och kanske till och med något större än utbudet hos Storytel (svårt att uppskatta hundraprocentigt då det läggs på nya ljudbok titlar dagligen).

För dig som söker en lättanvänd, lättnavigerad och snygg ljudboksapp – rekommenderar Ljudboksguiden att testa Bookbeats ljudboksapp. Ett ljudboksabonnemang hos Bookbeat kostar 169 SEK / månad och då lyssnar man obegränsat på ljudböcker. Du kan också testa Bookbeat gratis under en 14 dagars testperiod – där du kan lyssna på fritt antal böcker under 14 dagar för 0 kronor, om du sedan väljer att förlänga ditt ljudboksabonnemang betalar du månadsvis 169 SEK / månad.

Snabbfakta Bookbeat.se
Bookbeat AB – webbsida www.bookbeat.se
Gratis testperiod: 14 dagar
Offlinelyssning: Ja
Månadskostnad: Från 169 SEK / månad
Kompatibla operativsystem: Android, IOS

Om Nextory – ljudboksapp

Nextory AB är en digital streaming tjänst likt BookBeat och Storytel. Nextorys ljudboksapp erbjuder sina medlemmar / ljudbok abonnenter obegränsat mängd utav e-böcker och ljudböcker för en fast månadsavgift. Företaget grundades under 2013 och har haft en mycket snabb tillväxt mycker tack vare sina olika ljudboksabonnemang. Idag erbjuder Nextory mobilapp 3 olika ljudboksabonnemang – vilket tilltalar en stor massa utav medlemmar som har olika behov. Nextory har sitt huvudkontor i Stockholm och Nextorys vision, “-är att erbjuda sina kunder och ljudbok medlemmar de bästa e-böckerna och ljudböckerna på svenska marknaden.   

Nextory mobila app har av många ansetts som en den absolut bästa ljudboksappen på svenska marknaden, dels för sitt låga pris men också dels för sin enkelhet i den mobilappen.

Snabbfakta Nextory.se
Nextory AB – webbsida www.nextory.se
Gratis testperiod: 14 dagar
Offlinelyssning: Ja, men bara upp till 3 synkade böcker samtidigt.
Månadskostnad: Från 119 kr/månad
Kompatibla operativsystem: Android, IOS

Nextory ljuboksabonnemang 

Nextory har olikt sina konkurrenter Storytel och BookBeat valt att erbjuda den Svenska marknaden olika abonnemang med olika utbud/funktion. Nextory har delat upp sina ljudboksabonnemang efter de olika krav olika personer / familjer har på sin ljudbok leverantör.

De tre olika ljudbok alternativen är följande:

 • Silver 119 SEK / månad
 • Guld 169 SEK / månad
 • Familj 199 SEk / månad.

Nextory Silver 

Nextorys billigaste ljudboksabonnemang heter Nextory Silver. Under Nextory Silver finns flera tusentals titlar både som ljudböcker och som e-böcker. Nextory Silver vänder sig till ljudboksmedlemmar som inte har som krav att lyssna på de senaste ljudbokstitlarna när de släpps från förlaget. Nextory Silver är perfekt för dig som lyssnar på ljudböcker och vill beta av de mest klassiska ljudböckerna och har tid att vänta några extra månader på de senaste ljudbokssläppen. Trots allt så finns det flera tusentals ljudböcker och e-böcker i abonnemanget Nextory Silver.

Nextorys mobilapp Silver abonnemang kostar 119 SEK / månad.

Nextory Guld

Nextorys mest kompletta ljudboksabonnemang och utmanare till Storytel och BookBeat är Nextorys Guldabonnemang. Nextory Guldabonnemang är till ljudboks entusiaster som har krav om att få tillgång till de senaste ljudboks- och e-boksläppen först och lyssnar på många många ljudböcker per månad. Nextorys ljudboksapp har en mycket bra gränssnitt och det är enkelt att följa och se när de nya ljudböckerna släpps till Nextory mobilapp / app plattform då den följer kronologisk ordning.

Nextorys mobilapp Guld abonnemang kostar 169 SEK / månad.

Nextory Familj 

Nextory Familj abonnemang har snabbt blivit ett av Nextory mest populära ljudboksabonnemang. Precis som namnet säger – är detta abonnemang hos Nextory till för fler än en person, dvs. perfekt för dig som har en stor- / liten familj som också har ett intresse utav ljudböcker / e-böcker. Genom att ha ett Nextory familjeabonnemang kan du har flera olika konton till familjen och samtidigt lyssna på samma ljudbok eller olika ljudböcker och Nextory har då koll på de olika familjemedlemmarnas böcker, sparade böcker och favorit kategorier. Nextory Familj har samma begränsning som alla Nextorys abonnemang – dvs. varje familjemedlem kan bara ha 3 ljudböcker / e-böcker i offline läge / sparade på varje enhet. Nextory Familj har sin grund i Nextory Guld vilket ger hela familjen tillgång till de senaste ljudboksläppen och tusentals ljudböcker och e-böcker.

Nextorys mobilapp Familj abonnemang kostar 199 SEK / månad.

Nextory mobilapp & kategorier

Nextory har som de flesta ljudbok leverantörer valt att ge sina ljudbok medlemmar ett flertal bra kategorier för att hjälpa och inspirera till läsning utav deras ljudböcker / e-böcker. Inte mindre än 15 sub-kategorier finns som förval – så att du kan hitta just den titel / författare som du vill läsa nästa gång. Om du vet vilken ljudbok du vill läsa – använd www.ljudboksguiden.se för att se var du hittar din ljudbok hos rätt leverantör eller köp den hos CDON eller Adlibris. De 15 olika ljudbokskategorierna hos Nextory är:

 • Deckare & Spänning
 • Barnböcker
 • Romaner/Skönlitteratur
 • Biografier & Romaner
 • Business
 • Erotik & Romantik
 • Fakta
 • Fantasy & Science Fiction
 • Harlequin
 • Humor & Tecknade serier
 • Lättläst
 • Personlig utveckling, Hälsa & Träning
 • Språk
 • Tonår & Unga vuxna
 • Engelska på engelska

Nextory mobilapp 

Nextorys mobil app är relativt likt både Storytel och Bookbeat. Nextorys ljudboksapp är enkel att navigera sig genom, enkel att hitta nya ljudböcker och mycket bra kategoriserad. De finns också möjlighet att söka både ljudbokstitel och författare – och ljudboksguiden upplever Nextorys mobilapp som mycket snabb.

Nextorys e-boksläsare möjliggör justering utav både text och ljusstyrka i Nextory mobila app vilket underlättar för de medlemmar som har flera olika mobila enheter.

Du hittar enkelt dina nedladdade ljudböcker / e-böcker i ditt bibliotek – kom dock ihåg att du endast kan ha 3 nedladdningar åtgången hos Nextory – dvs om du reser mycket gäller det att komma ihåg att koppla upp sig på flygplatsens gratis Wifi och ladda ner nästa bok och ta bort de ljudböcker du lyssnat på för att ge plats till din nästa nedladdning.

Nextory ljudboks app stöder också ökad hastighet. Ökad hastighet innebär att du kan vrida upp hastigheten på uppläsningen av ljudboken, 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x den vanliga hastigheten. Ökad hastighet används vanligen utav ljudboksproffsen som läser många många ljudböcker och kan hålla fokus på den snabbare uppläsningen utan att ta bort sig i handlingen.

Likt Storytel har även Nextory mobila app en sömntimer – där du enkelt kan ställa in en timer av uppläsningen av ljudboken – så du minimerar risken att lyssna slut på din ljudbok när du sover.