Spionen Stig Wennerström
Nextory abonnemang
Prova Nextory

Lyssna gratis i 30 dagar! Klicka på länken nedan för att ta del av erbjudandet, obegränsad tillgång till ljudböcker i din mobil eller surfplatta.

  • Stort digitalt bibliotek
  • Fungerar för iPhone och Android
  • Både ljud- och e-böcker
Titel

Spionen Stig Wennerström

Författare

Gunnar Wall

Förlag

Bonnier Audio

Pris

48 SEK

ISBN

9789176519653

Format

Nedladdningsbar MP3

Finns hos

Adlibris

Ljudbok - Nedladdningsbar MP3 Spionen Stig Wennerström

Som spion var överste Stig Wennerström i en klass för sig. I femton år – från 1948 till 1963, under det kalla krigets mest kritiska period – arbetade han för den sovjetiska militära underrättelsetjänsten GRU. Och under några av de åren hade han närmaste obegränsad tillgång till svenska militära hemligheter. Det brukar påstås att han lämnade ut i stort sett allt till Sovjetunionen; krigsplanläggning, signalspaning, militärforskning, hemliga svenska avtal med USA… Till sist avslöjades han av sin städerska som tyckte att han hade så mycket konstiga attiraljer hemma.

Varför klarade han sig så länge? Kanske för att han inte alls liknade den traditionella bilden av någon som spionerar på sitt eget land för en annan stats räkning. Motiven brukar nästan alltid hänföra sig till ett av tre klassiska områden – politik, pengar och sex.

För Wennerström gäller inte något av detta. Han var knappast politiskt engagerad och absolut inte kommunist. Han hade ordnad ekonomi. Han levde ett lyckligt familjeliv utan äktenskapliga felsteg.

Gunnar Wall berättar om gåtan Stig Wennerström. Berättelsen är tidigare utgiven i textform med titeln ”Stig Wennerström – spionen som bytte hemligheter” i antologin Historiens största spioner, Semic 2007.
Omslagsformgivare: Ilse-Mari Berglin

Till butiken

Från samma författare

Kan mordet få sin lösning?

Gunnar Wall

75 SEK

Massrymningen från Kumla

Gunnar Wall

47 SEK

Dömd och frikänd

Gunnar Wall

75 SEK

Ebbe Carlsson-affären

Gunnar Wall

75 SEK

Konspiration Olof Palme

Gunnar Wall

71 SEK

Spaningsledare Hans Holmér

Gunnar Wall

75 SEK