Kan mordet få sin lösning?
Nextory abonnemang
Prova Nextory

Lyssna gratis i 30 dagar! Klicka på länken nedan för att ta del av erbjudandet, obegränsad tillgång till ljudböcker i din mobil eller surfplatta.

  • Stort digitalt bibliotek
  • Fungerar för iPhone och Android
  • Både ljud- och e-böcker
Titel

Kan mordet få sin lösning?

Författare

Gunnar Wall

Förlag

Bonnier Audio

Pris

75 SEK

ISBN

9789178272778

Format

Nedladdningsbar MP3

Finns hos

Adlibris

Ljudbok - Nedladdningsbar MP3 Kan mordet få sin lösning?

Efter hovrättens frikännande kom Christer Pettersson att bli ett återkommande inslag i medierna. Mot betalning erkände han vid flera tillfällen och i olika medier sin inblandning i mordet för att efteråt förneka att han haft något med mordet att göra. 1997 lämnades en resningsansökan in till Högsta domstolen. I resningsansökan fanns bland annat uppgifter om Pettersson utfört mordet på uppdrag av den så kallade bombmannen, Lars Tingström, men Högsta domstolen beslöt att avslå ansökan.

Redan efter hovrättens friande dom återupptog polisen arbetet med andra mordteorier och möjliga gärningsmän. 1994 tar psykiatrikern Ulf Åsgård och kriminalkommissarien Jan Olsson fram en gärningsmannaprofil, men resultatet skulle senare möta hård kritik. Hård kritik fick även polisens arbete i den statliga Granskningskommissionens betänkande 1999. Och även om mordet på Olof Palme aldrig kommer att preskriberas och rättsväsendet fortsatt har i uppdrag att finna den eller de som mördade Olof Palme återstår frågan: Kommer vi någonsin att få veta sanningen om vad som hände i korsningen Sveavägen-Tunnelgatan den ödesdigra kvällen den 28 februari 1986?

Gunnar Wall har skrivit en rad succéböcker och belönades 1998 med Guldspaden för bästa undersökande journalistik i bokform. Ljudboksserien Mordgåtan Olof Palme bygger på Gunnar Walls hyllade bok Mordgåtan Olof Palme från 2011, som har reviderats och utökats med nyskrivet material.Omslagsformgivare: Ilse-Mari Berglin

Till butiken

Från samma författare

Spionen Stig Wennerström

Gunnar Wall

48 SEK

Massrymningen från Kumla

Gunnar Wall

47 SEK

Dömd och frikänd

Gunnar Wall

75 SEK

Ebbe Carlsson-affären

Gunnar Wall

75 SEK

Konspiration Olof Palme

Gunnar Wall

71 SEK

Spaningsledare Hans Holmér

Gunnar Wall

75 SEK