Fånge i eget hus
Nextory abonnemang
Prova Nextory

Lyssna gratis i 30 dagar! Klicka på länken nedan för att ta del av erbjudandet, obegränsad tillgång till ljudböcker i din mobil eller surfplatta.

  • Stort digitalt bibliotek
  • Fungerar för iPhone och Android
  • Både ljud- och e-böcker
Titel

Fånge i eget hus

Författare

Anna Sparre

Förlag

Saga Egmont

Pris

170 SEK

ISBN

872615580X

Format

MP3 på CD

Finns hos

Adlibris

Ljudbok - MP3 på CD Fånge i eget hus

Från och med nu är den unga, graciösa Görild Faddersdotter Sparre någons fru. Hon har blivit bortgift till det danska riksrådet Truid Ulfstrand och de bosätter sig snart i Varbergs slott.  

Vad som ses som ett lyckosamt giftemål blir dock en resa med berg och dalar. Både den privata relationen två människor emellan, samt det politiska läget i hela Norden hamnar snart i blåsväder.  

Görilds man engagerar sig i den politiska tvisten Grevefejden, vilket leder till att Varberg blir ockuperat av Marcus Meyer och hans trupper. Och Marcus verkar inte bara vara ute efter att erövra slottet, utan även frun i huset.  

Anna Sparre var en svensk författare, aktiv under en stor del av 1900-talet. Hon skrev både för unga läsare samt för en vuxen publik. Många av hennes böcker är historiska romaner med kärleksmotiv. Inte minst medeltiden var en av de tidsepoker som Sparre gärna skildrade.  

Ljudbok: 1 MP3-CD
Speltid: 6 t. 8 min.
Uppläsare: Sara Chaanhing-Kennedy

Till butiken

Från samma författare

Från andra stranden

Anna Sparre

167 SEK

Kung Märthas döttrar

Anna Sparre

176 SEK

Från andra stranden

Anna Sparre

147 SEK

Men sjön är densamma

Anna Sparre

167 SEK