Ebbe Carlsson-affären
Nextory abonnemang
Prova Nextory

Lyssna gratis i 30 dagar! Klicka på länken nedan för att ta del av erbjudandet, obegränsad tillgång till ljudböcker i din mobil eller surfplatta.

  • Stort digitalt bibliotek
  • Fungerar för iPhone och Android
  • Både ljud- och e-böcker
Titel

Ebbe Carlsson-affären

Författare

Gunnar Wall

Förlag

Bonnier Audio

Pris

75 SEK

ISBN

9789178272754

Format

Nedladdningsbar MP3

Finns hos

Adlibris

Ljudbok - Nedladdningsbar MP3 Ebbe Carlsson-affären

Helsingborgs färjeterminal, onsdagen den 1 juni 1988. En sen kvällsfärja från Helsingör lägger till. Näst sista fordon att lämna färjan är en vit Saab som väcker en tulltjänstemans intresse och den vinkas in i garaget för kontroll. I bilens bagageutrymme påträffas avancerad avlyssningsutrustning varvid föraren identifierar sig som polisman och hävdar att han befinner sig på hemligt uppdrag. De följande dagarna rullas en osannolik och dramatisk historia upp som leder fram till Sveriges justitieminister Anna-Greta Leijons avgång. Huvudperson är Hans Holmérs gode vän Ebbe Carlsson, bokförläggare med nära kontakter inom den socialdemokratiska partieliten och inom polisväsendet. Om Ebbe Carlsson-affären handlar del 3 av Mordgåtan Olof Palme.

Utredningen av Palmemordet är världens största mordutredning och omfattar mer än 250 hyllmeter utredningsmaterial. Polisens bedömning är att det skulle ta minst nio år att läsa igenom utredningen. Och jakten på mördaren fortsätter samtidigt som många är av uppfattningen att mordet är polisiärt uppklarat: Att Christer Pettersson mördade Olof Palme och skottskadade Lisbeth Palme.

I serien Mordgåtan Olof Palme visar Gunnar Wall att den slutsatsen är orimlig och därtill att det finns tecken på att bevisningen mot Pettersson delvis bygger på falska uppgifter. Gunnar Wall skildrar en mordutredning fylld av intriger, konflikter och påtryckningar utifrån, och en utredning där mycket gick snett redan från början. Varför? Och finns det krafter som inte vill att mordet klaras upp?

Gunnar Wall har skrivit en rad succéböcker och belönades 1998 med Guldspaden för bästa undersökande journalistik i bokform. Ljudboksserien Mordgåtan Olof Palme bygger på Gunnar Walls hyllade bok Mordgåtan Olof Palme från 2011, som har reviderats och utökats med nyskrivet material.Omslagsformgivare: Ilse-Mari Berglin

Till butiken

Från samma författare

Spionen Stig Wennerström

Gunnar Wall

48 SEK

Kan mordet få sin lösning?

Gunnar Wall

75 SEK

Massrymningen från Kumla

Gunnar Wall

47 SEK

Dömd och frikänd

Gunnar Wall

75 SEK

Konspiration Olof Palme

Gunnar Wall

71 SEK

Spaningsledare Hans Holmér

Gunnar Wall

75 SEK