Dömd och frikänd
Nextory abonnemang
Prova Nextory

Lyssna gratis i 30 dagar! Klicka på länken nedan för att ta del av erbjudandet, obegränsad tillgång till ljudböcker i din mobil eller surfplatta.

  • Stort digitalt bibliotek
  • Fungerar för iPhone och Android
  • Både ljud- och e-böcker
Titel

Dömd och frikänd

Författare

Gunnar Wall

Förlag

Bonnier Audio

Pris

75 SEK

ISBN

9789178272761

Format

Nedladdningsbar MP3

Finns hos

Adlibris

Ljudbok - Nedladdningsbar MP3 Dömd och frikänd

32 år har gått sedan mordet på Olof Palme. Fortfarande är ingen dömd för brottet, men många anser ändå att mordet är polisiärt uppklarat, att Christer Pettersson mördade Olof Palme. Lisbeth Palme pekade ut honom och han dömdes för mord av Stockholms tingsrätt den 27 juli 1988, men friades senare samma år av en enig hovrätt som underkände bevisvärdet av Lisbeth Palmes utpekande och som tog fasta på att teknisk bevisning saknades.

I del 4 av Mordgåtan Olof Palme berättar Gunnar Wall om spelet bakom kulisserna när Christer Pettersson hamnade i polisens sökarljus och om att det finns tecken på att bevisningen mot Pettersson delvis bygger på falska uppgifter.

Utredningen av Palmemordet är världens största mordutredning och omfattar mer än 250 hyllmeter utredningsmaterial. Polisens bedömning är att det skulle ta minst nio år att läsa igenom utredningen. I serien Mordgåtan Olof Palme skildrar Gunnar Wall en mordutredning fylld av intriger, konflikter och påtryckningar utifrån, och en utredning där mycket gick snett redan från början. Varför? Och finns det krafter som inte vill att mordet klaras upp?

Gunnar Wall har skrivit en rad succéböcker och belönades 1998 med Guldspaden för bästa undersökande journalistik i bokform. Ljudboksserien Mordgåtan Olof Palme bygger på Gunnar Walls hyllade bok Mordgåtan Olof Palme från 2011, som har reviderats och utökats med nyskrivet material.Omslagsformgivare: Ilse-Mari Berglin

Till butiken

Från samma författare

Spionen Stig Wennerström

Gunnar Wall

48 SEK

Kan mordet få sin lösning?

Gunnar Wall

75 SEK

Massrymningen från Kumla

Gunnar Wall

47 SEK

Ebbe Carlsson-affären

Gunnar Wall

75 SEK

Konspiration Olof Palme

Gunnar Wall

71 SEK

Spaningsledare Hans Holmér

Gunnar Wall

75 SEK