Bästa ljudboksappen för familjen

Som en av de ledande sökfunktionerna för ljudböcker får vi på Ljudboksguiden.se många frågor till vår inbox, gällande bland annat vårt stora årliga test “bästa ljudboksappen 2019”, vilken ljudboks app är bäst för barn-/barnfamiljer men den absolut vanligaste frågan som dyker upp återkommande är vilken är den “bästa ljudboksappen för familjen – ljudbok familj”. Självklart ska vi ta och reda ut de olika alternativ som erbjuds på Svenska marknaden där vi valt ut att presentera; Nextory.se familjeabonnemang, Storytel familjeabonnemang, BookBeat familjeabonnemang och BokusPlay familjeabonnemang. 

Nextory 30 dagar GRATIS

Bakgrund ljudboksabonnemang för familjer:

Redan när de första ljudboksapparna lanserades runt 2005 såg man ett snabbt behov att det ofta var flera personer i familjen som hade behov att nyttja ljudboksapp abonnemangen, men på grund av de tekniska begränsningar att koppla flera ljudboksabonnemang till ett konto blev det tekniskt för svårt att få ihop denna funktion. Därefter har ljudboksapparna fokuserat mycket av sin tid på att addera in fler titlar mer än att titta på familjesituationen – men runt 2018 har flertalet av de största ljudbokappsabonnemangen skaffat vad marknaden eftersökt i flera år – nämligen de omåttligt populära ljudboksabonnemangen för familjen. 

Familjeabonnemang för ljudböcker

Den snabbväxande ljudboksappen Nextory.se har sedan 2018 haft möjlighet för familjen att skaffa ett abonnemang till hela familjen. Nextorys familjeabonnemang har gjort det möjligt att ansluta upp till 4 familjemedlemmar under samma abonnemang vilket ger Nextory.se en stor fördel mot sina konkurrenter. 

Nextory familjeabonnemang:

Nextory familjeabonnemang har ett startpris som börjar från 199 SEK per månad och då har man två användarkonton till sitt abonnemang. Lägger du sedan till en person till kontot – det vill säga tre användare så betalar du 239 SEK per månad. Om ni är fyra i familjen så bör ju alla i familjen få sitt egna kontot – det har Nextory tänkt på, så då kan man addera i familjemedlem 4 i samma familjekonto för endast 279 SEK per månad. 

Slår man då ut Nextorys familjeabonnnemang på 4 familjemedlemmar betalar man cirka 70 SEK per användare och månad vilket gör Nextorys familjeabonnemang mycket konkurrenskraftigt i både utbud, och pris. 

Nextory har även ett stort utbud av ljudböcker för små och stora barn. Ett tips för att få barnen att somna är att sätta på Helena Kubicek Boye böcker inom serien Sömnsagor. Sömnlandet är först ut av 5 böcker inom serien sömnsagor. 

Lyssna gratis på Nextory.se – 30 dagar – klicka här >>

“SÖMNLANDET. I Sömnlandet kan bara barn som ska somna vara. Om du provar att blunda så ser du hur det ser ut just i ditt Sömnland. På stigen genom ditt Sömnland hittar du en låda där du kan lägga alla jobbiga saker som hänt under dagen. Och på karusellen sätter du allt roligt som du varit med om. Vid stigens slut når du till en äng där du lägger dig ned för att somna. Suggestiva sagor som hjälper barnen att somna och som kan bidra till goda sömnvanor också i framtiden! Författaren och psykologen Helena Kubicek Boye har under många år hjälpt både vuxna och barn att komma ur sina sömnproblem och skapa goda sovvanor. I boken finns sömnsagorna, som riktar sig till barn mellan tre och sex år. De är upplagda på ett sätt som ska underlätta för barnet att slappna av i kroppen och varva ner mentalt, och på så sätt lättare kunna somna”.

Familjeabonnemang BookBeat.se 

Bonnierägda BookBeat är en ledande aktör inom ljudböcker och har flera tiotusentals olika boktitlar – och är idag sveriges näst största ljudboksapp i antalet titlar efter Storytel, som fortfarande dominerar på Svenska marknaden. BookBeat har dock sett till att nyttja kunskapen från Bonnierfamiljen och erbjuder idag ett mycket kraftfullt ljudboksabonnemang för hela familjen. BookBeat går även steget längre än Nextory gör med sitt familjeabonnemang och möjliggör ljudboksabonnemanget upp till 5 familjemedlemmar istället som Nextory som endast har 4 familjemedlemmar i sitt familjeabonnemang. 

Startpriset hos BookBeats familjeabonnemang startar på 149 SEK per månad. För varje familjemedlem du adderar till ditt familjeabonnemang får du addera på 49 SEK per användare. Om du nyttjar alla dina potentiella familjemedlemmar kan du max ha 5 användare på samma konto och kommer då betala 345 SEK per månad – och då kan även samtliga familjemedlemmar lyssna samtidigt på sina olika val av böcker. Slår man ut månadskostnaden för 5 familjemedlemmar hos BookBeat betalar man endast 69 SEK per användare och månad – vilket gör Bookbeats familjeabonnemang till det billigaste alternativet av familjeabonnemang för ljudboksappar. 

Även BookBeat har en stor mängd av ljudböcker för barn, en fiffig funktion BookBeat har adderat är ett filter för barnen – där man enkelt kan titta vilka böcker som BookBeat rekommenderar för olika åldrar. 

Lyssna på ljudböcker för familjen – testa Bookbeat gratis i 14 dagar >>

Familjeabonnemang Storytel

Även Storytel har gett sig in i kampen om att erövra familjeabonnemang har har nyligen lanserat sitt abonnemang för familjer. Storytel unlimited är ett abonnemang för en person, som abonnemanget heter ger abonnemanget obegränsad lyssning till hela Storytels utbud. Storytel första familjeabonnemang heter Storytel Family och på abonnemanget kan du ha 2 vuxna och 2 barn kopplat till samma familjekonto. Storytel Family Plus låter dig ha 3 vuxna användare och 3 barn kopplat till samma abonnemang. 

Startpriset hos Storytel är 169 SEK per månad för en användare. Önskar du ett Storytel Family konto med 2 vuxna och 2 barn profiler kostar det 209 SEK per månad. Är du en stor familj med en extra vuxen och 3 barn betalar du 259 SEK per månad för hela familjeabonnemanget. 

Storytel.se >>

Ljudboksguiden.se din bästa vän till att hitta grymma ljudböcker och ljudboksabonnemang – ENJOY!