Störst av allt – Malin Persson Giolito

Störst av allt – Malin Persson Giolito

Författare: Malin Persson Giolito
Uppläsare: Lo Kauppi
Betyg: 4.5 av 5
Publicerades 2019-06-27 av Ljudboksguiden

Om författaren Malin Persson Giolito

Biografi
Malin Persson Giolito är dotter till kriminologen och författaren Leif G.W. Persson och sjuksköterskan Birgitta Liedstrand.[ Hon växte upp i Djursholm. Hon avlade juridikexamen vid Uppsala universitet 1994 och arbetade inledningsvis vid Europeiska unionens domstol i Luxemburg. Sin magisterexamen i Europarätt avlade hon vid College of Europe i Brygge. Därtill har hon studerat vid Stockholms universitet och vid franska Université catholique de l'Ouest.[6]

Åren 1997–2007[6] var hon anställd vid advokatbyrån Mannheimer Swartling men fick lämna tjänsten då hon väntade sitt tredje barn. Därefter arbetade hon som handläggare inom konkurrensrätt vid Europeiska kommissionen i Bryssel. Sedan 2015 är hon författare på heltid. Hon är bosatt i Bryssel med sin franske make Christophe Giolito och deras tre döttrar.

Författarskap
Persson Giolito debuterade 2008 med romanen Dubbla slag. Debuten följdes upp 2010 med spänningsromanen Bara ett barn som handlar om en försummad pojke som svikits av samhällets sociala skyddsnät samt dennes advokat Sophia Weber.

Hennes Störst av allt är en rättegångsthriller som kom ut 2016. Boken mötte god kritik, blev en försäljningssuccé och såldes till 30 länder. En TV-serie baserad på Störst av allt släpptes på Netflix under samma namn den 5 april 2019. Serien är Netflix första svenska originalserie och har Hanna Ardéhn och Felix Sandman i huvudrollerna. Malin Giolito Persson gör själv en cameo i serien när hon spelar domare i häktningsförhandlingen.

Den 5 juli 2017 var hon sommarpratare i Sveriges Radio.

Hon är fast kolumnist på Aftonbladet och krönikör i Dagens Nyheters Boklördag.

Priser och utmärkelser
2016 – Svenska Deckarakademins pris för "Bästa svenska kriminalroman" (Störst av allt)
2017 – Priset Glasnyckeln av Skandinaviska Kriminalsällskapet (Störst av allt)
2018 – Prix du Polar Européen (Le Point) för årets bästa Europeiska deckare (Störst av allt)
2018 – The Petrona Award för årets bästa nordiska deckare (Störst av allt)

Om uppläsaren Lo Kauppi

Skådespelare
BeskrivningLo Lena Kauppi, tidigare Lena Marianne Kauppi, född 19 april 1970 i Skärholmen, är en svensk skådespelare, dramatiker, regissör och programledare. Hon är gift med skådespelaren Figge Norling och de har ett gemensamt barn. Wikipedia
Född: 19 april 1970 (ålder 49 år), Skärholmen, Stockholm

Böcker: Bergsprängardottern som exploderade: dokumentärroman

Recension: Störst av allt – Malin Persson Giolito av Malin Persson Giolito

Störst av allt utav Malin Persson Giolito

Lyssna gratis ljudbok ”Störst av allt” >>

”De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta. ”Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet.” Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning”.

Ett sjukt spännande Thriller som ger en förvirrad bild utav de rika och utsatta möts – och hur unga livsöden formas utav de vuxnas omgivning, beteende och fördomar. Helt klart läsvärd sommarläsning.

Just nu kan du läsa ”Störst av allt” hos Nextory.se helt gratis under 30 dagar >> (obs endast sommarkampanj 2019).

Populära sökningar; störst av allt ljudbok gratis, störst av allt ljudbok, störst av allt nextory, störst av allt nextory.se

Köp ljudboken

Ljudböcker / Malin Persson Giolito

Dubbla slag

Malin Persson Giolito

149 SEK

Processen

Malin Persson Giolito

149 SEK

Bortom varje rimligt tvivel

Malin Persson Giolito

149 SEK

Bara ett barn

Malin Persson Giolito

149 SEK

Störst av allt

Malin Persson Giolito

149 SEK