Shantaram

Shantaram

Författare: Gregory David Roberts
Uppläsare: Per Juhlin
Betyg: 4.5 av 5
Publicerades 2018-09-04 av Ljudboksguiden

Om författaren Gregory David Roberts

Gregory David Roberts, född Gregory John Peter Smith, 21 juni 1952, är en australiensisk författare mest känd för sin roman Shantaram.

Om uppläsaren Per Juhlin

Per Juhlin är radioproducent och röstskådespelare som förutom att läsa in ljudböcker bland annat medverkat i Cirkus Kiev i P3.

Recension: Shantaram av Gregory David Roberts

Shantaram

I början av 1980-talet begick Gregory David Roberts en rad väpnande rån för att bekosta sitt heroinmissbruk och åkte fast i Australien. Efter tid lyckas han rymma från ett av Australiens mest övervakande fängelser och på falska handlingar tar han sig till Indien och bosätter sig Bombays slumområde.

Shantaram är Gregory David Roberts egen berättelse från de händelserika och omtumlande åren som förrymd fånge i Bombays undre värld. I ett av stadens slumområden öppnar han en sjukvårdsmottagning för att hjälpa de fattiga och nödställda. Han arbetar för maffian som pengatvättare och förfalskare av pass och han följer med en expedition till Afghanistan under ledning av maffialedaren Abdel Khader Khan för att förse mujaheddin med vapen i kampen mot ryssarna. Han kastas i indiskt fängelse och får utstå svår tortyr och svält.

Shantaram är bok som är svår att släppa – när du väl sätter dig och börjar läsa/lyssna på denna bok så får du inte en sekund över till annat. Efter boken är mycket lång så behöver du mycket tid – men det är det absolut värt då boken tar dig en helt ny värld utav möjligheter och utmaningar.

Och inte minst – vem är Karla….

 

 

Köp ljudboken

Ljudböcker / Gregory David Roberts

Bergets skugga – del 3

Gregory David Roberts

149 SEK

Bergets skugga – del 2

Gregory David Roberts

149 SEK

Bergets skugga – del 1

Gregory David Roberts

149 SEK

Shantaram

Gregory David Roberts

149 SEK

Shantaram

Gregory David Roberts

149 SEK