Recension av Jan Guillous ”De som dödar drömmar sover aldrig”

Recension av Jan Guillous ”De som dödar drömmar sover aldrig”

Författare: Jan Guillou
Uppläsare: Tomas Bolme
Betyg: 4 av 5
Publicerades 2018-09-12 av Ljudboksguiden

Om författaren Jan Guillou

Jan Oskar Sverre Lucien Henri Guillou (/gi'juː/), född 17 januari 1944 i Södertälje, är en svensk författare och journalist. 1973 blev Guillou rikskänd när han tillsammans med kollegan Peter Bratt i den så kallade IB-affären avslöjade att det i Sverige fanns en hemlig organisation inom underrättelsetjänsten som riksdagen inte kände till. Då avslöjandena ansågs skada rikets säkerhet dömdes Guillou, Bratt samt deras källa, den tidigare underrättelseagenten Håkan Isacson, till fängelse (för spioneri). Dessförinnan hade Guillou skrivit rapporter mot betalning åt KGB, enligt honom själv i syfte att infiltrera organisationen.

Bland Guillous mer kända verk återfinns romanserien om underrättelseofficeren Carl Hamilton, romantrilogin om korsriddaren Arn Magnusson samt den delvis självbiografiska romanen Ondskan om livet på en internatskola.

Guillou är även verksam som kolumnist, på senare år främst i Aftonbladet. Han har i flera omröstningar bland den svenska journalistkåren framröstats som en av Sveriges viktigaste opinionsbildare. Wikipedia.se

Om uppläsaren Tomas Bolme

Tomas Robert Olof Bolme, född 21 april 1945 i Stockholm, är en svensk skådespelare. Han gick ut Teaterhögskolan i Stockholm 1969. Han är före detta ordförande i Teaterförbundet och i skådespelarnas internationella federation (FIA). Wikipedia.se

Recension: Recension av Jan Guillous ”De som dödar drömmar sover aldrig” av Jan Guillou

Recension av Jan Guillous ”De som dödar drömmar sover aldrig”

Den 8:e delen av Jan Guillous skrivarprojekt att avbilda 1900-talet genom släkten Lauritzens öde och äventyr har vi rusat vidare till 70 talet. Den spiondömde och friade journalisten, Erik Ponti – aka ”Jan Guillou” kan träda in i handlingen och få lite utrymme vid sidan av den Lauritzenska klanen, som även i denna bok främst företräds av advokaten Eric Letang på Henning Penning ”Sjöstrands” advokatkontor.

Letang är nu i 30-årsåldern och den perfekta Guillou-kombinationen av högintelligent, strategisk vänsteraktivist men arvtagare till en försvarlig mängd pengar och med en ytterligt förfinad smak….

Köp ljudboken

Ljudböcker / Jan Guillou

Fienden inom oss

Jan Guillou

149 SEK

Ondskan

Jan Guillou

149 SEK

Tjuvarnas marknad

Jan Guillou

149 SEK

Arvet efter Arn

Jan Guillou

149 SEK

Vägen till Jerusalem

Jan Guillou

149 SEK

Tempelriddaren

Jan Guillou

149 SEK