Häxan

Häxan

Författare: Camilla Läckberg
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Betyg: 3.5 av 5
Publicerades 2018-09-03 av Ljudboksguiden

Om författaren Camilla Läckberg

Camilla Läckberg är en svensk civilekonom, entreprenör och kanske framför allt författare - som av många anses vara Sveriges deckardrottning. Camilla Läckbergs romaner utspelar sig i och runtomkring Fjällbacka på västkusten, där hon är uppväxt. Läckberg har släppt över 15 romaner, varav flera kända såsom Isprinsessan, Stenhuggaren och Tyskungen.

Om uppläsaren Katarina Ewerlöf

Katarina Ewerlöf är en svensk skådespelare, känd från bland annat Tomten är far till alla barnen, Skärgårdsdoktorn och Beck-filmerna. Katarina Ewerlöf har gjort ljudboksinspelningar till böcker av bland annat Camilla Läckberg, Åsa Linderborg och Viveca Sten.

Recension: Häxan av Camilla Läckberg

Häxan är den tioende boken i den bästsäljande Fjällbackaserien om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström. I boken får vi återigen Erica Falck och Patrik Hedström i deras kamp mot ondskan.

I boken försvinner fyraåriga Linnea från en gård i Fjällbacka. Trettio år tidigare har en flicka försvunnit från samma gård och hittades senare mördad. Den gången, för trettio år sedan, anklagades två andra flickor för att ha fört bort och mördat flickan. Trots att de fanns skyldiga, släpptes de fria med hänvisning till deras låga ålder. Den ena av de anklagade flickorna har levt ett stilla liv i Fjällbacka, den andra blivit hyllad skådespelare som precis återvänt för att spela in en film i Fjällbacka.

I Häxan får man följa hur skräcken sprider sig i det lilla samhället, sökandet efter Linnea och rädslan av att fler flickor ska drabbas. Polisen Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshedepolisen, tycker först att kopplingen verkar långsökt, men börjar sedan utreda om det finns någon koppling mellan fallen.

Häxan av Camilla Läckberg är en spännande thriller och ett självklart val för alla som gillar Fjällbackaserien. Trots spänningsmomenten och den inbjudande storyn tar det ett bra tag att komma in i boken, och stundtals känns vissa passager lite långdragna och kunde kortats ner. Trots det är Häxan en riktig nagelbitare och ligger på Camilla Läckbergs höga nivå av författarskap som vi kommit att vänja oss vid.

Boken är en utmärkt deckare, men har en bit kvar till de bästa i Fjällbackaserien, och får betyget 3.5 av 5.

Köp ljudboken

Ljudböcker / Camilla Läckberg

En bur av guld

Camilla Läckberg

149 SEK

Super-Charlie och den försvunna tomten

Camilla Läckberg

149 SEK

Super-Charlie och lejonjakten

Camilla Läckberg

149 SEK

Super-Charlie och mormorsmysteriet

Camilla Läckberg

149 SEK

Super-Charlie och monsterbacillerna

Camilla Läckberg

149 SEK

Super-Charlie och spökfällan

Camilla Läckberg

149 SEK