Ljudböcker för barn

Ljudböcker är ett utmärkt sätt att öka intresset för läsande och böcker hos dina barn. Det är faktiskt bevisat att lyssna till böcker och historier som läses upp högt hjälper till att förbättra barns läsförmåga. En bra ljudbok för barn är också perfekt att ha igång på en längre bilresa, något som är trevligt för hela familjen. Ljudböcker är också perfekt till dina barn på t.ex. flygresor, båt och vid andra tillfällen då de behöver sitta still länge. Självklart går det också bra att lyssna på ljudböcker hemma – t.ex. innan läggdags. Var finns då ljudböcker för barn att hitta? Och vilka ljudboksappar har ett bra utbud av ljudböcker för barn? Här på Ljudboksguiden.se har vi därför sammanställt en lista på var man kan hitta ljudböcker för barn och ungdomar.

Ljudböcker för barn hos Nextory

Med Nextorys stora utbud av barnböcker kan du utan tvekan hitta något som passar dina barn oavsett ålder, och de har även en hel del böcker som även passar ungdomar. Nextory har en helt egen avdelning för barnböcker, och har på ett smart sätt delat upp kategorin så att du kan bläddra bland ljudböcker för barn i åldrarna 0-3 år, 3-6 år, 6-9 år och 9-12 år. Bland barn- och ungdomsböckerna som Nextory erbjuder finns självklart internationellt välkända titlar som Harry Potter-serien, men även klassiska svenska böcker för barn som Bamse, Sune, Alfons Åberg och Astrid Lindgren-böcker. Gå till barnböcker hos Nextory här >>

Tips! – Nextory har även kategorin Faktaböcker för barn som innehåller bland annat ”När Gustav blev Kung – En sagolik historia om Gustav Vasa” uppläst av Johan Glans, och ”Coolt med ADHD” av Susanne Israelsson Stenberg och Malin Roca Ahlgren.

”God natt, Alfons Åberg” är en av många populära barnböcker hos Nextory.

Familjekonto hos Nextory

För er där hela familjen vill lyssna på ljudböcker erbjuder Nextory ett smart familjeabonnemang. Kontot kostar fr 199 kr i månaden och kan användas av 2-4 användare. Med familjekontot får man obegränsad lyssning och läsning, stöd för att läsa och lyssna på böcker i mobil och surfplatta, och offlineläge för böcker. Testa Nextory Familj gratis i 30 dagar >>

Barnböcker hos Bookbeat

Även ljudboksappen Bookbeat har valt att dedikera en hel kategori till barn och ungdomar. Bookbeat har förutom åldersindelning även populära underkategorier som ”Roligt för barn”, ”Sagor”, ”Hästar, djur och natur” och en del med ljudböcker för de allra minsta. För de allra minsta barnen finns ljudböcker som Mamma Mu och Kråkan av Jujja Wieslander och serien Super Charlie av Camilla Läckberg. Bookbeat erbjuder barn- och ungdomsböcker både som ljudbok och e-bok och det finns både böcker på svenska och böcker på engelska att välja bland. På Bookbeat finns även en hel kategori för ungdomsböcker.

Hos Bookbeat hittar du populära ”Mamma Mu och Kråkan” av Jujja och Tomas Wieslander

Tips! Är ni flera i familjen som vill lyssna samtidigt? Bookbeat erbjuder ett familjekonto där flera personer kan lyssna på ljudböcker samtidigt. Man lägger enkelt till användare för 49 kr i månaden per ny användare.

Lyssna på ljudböcker för barn – testa Bookbeat gratis i 14 dagar >>

Storytel – Ljud- och e-böcker för barn och ungdom

Storytel har ljudböcker för barn i både formatet ljudbok och e-bok så ni kan välja om ni vill variera mellan att lyssna på boken eller läsa den. På Storytel kan man även filtrera mellan olika titlar och författare, samt filtrera på utgivningsår om det är klassiska barnböcker man letar efter. För att bläddra bland Storytels barnböcker, gå till deras kategorisida för barn här >>

Letar du efter barnböcker på andra språk än svenska? Storytel har ljud- och e-böcker för barn även på språk som engelska, danska, finska och arabiska.

Barnböcker på CD och MP3

Ibland är det enklare att ha en ljudbok på CD eller MP3, exempelvis när man vill lyssna på barnböcker på semestern, i sommarstugan, i bilen eller i båten. Hos Ljudboksguiden.se har vi en hel kategori dedikerad till barn- och ungdomsböcker. På vår kategorisida för barn och ungdom hittar ni ljudböcker både från de större leverantörerna, men även i andra format som CD och MP3 från butiker som Adlibris och CDON.

Bläddra bland barn och ungdomsböcker >>

Fler artiklar på Ljudboksguiden.se

Bästa ljudboksappen 2019 – Vårt stora testa av ljudboksappar