Sveriges bästa ljudboksapp 2021

Återigen gör Sveriges ledande ljudboksguide det störst testet av de olika ljudbokstjänsterna som dominerar den Svenska marknaden. Efter det stora ljudbokstestet som genomfördes 2020 nominerades NEXTORY till den bästa ljudboksapp.

Men,

Ett nytt år – och ett nytt gigantisk test av Sveriges största ljudboksappar. Välkommen att ta del av det stora ljudboksapp testet 2021.

Läs gärna om våra tidigare ljudboktestet här, bästa ljudboksappen 2018, bästa ljudboksappen 2019 och fjolårets stora ljudboksappstest 2020.

30 DAGAR GRATIS

Kort om ljudboksguiden:

Ljudboksguiden.se är en jämförelsida av ljudboksappar och har idag flera hundratusentals ljudböcker indexerade för att visa vart ljudböcker finns att lyssna på, hyra eller köpa. Ljudboksguiden.se har sedan starten 2018 haft tusentals besökare som letar efter ljudböcker – där Ljudboksguiden.se har som mål att hitta rätt bok eller författare till bästa möjliga pris, eller guida till rätt ljudboksapp som har ljudboken som eftersöks. Idag har ljudsboksapparna 95% sannolikhet att de ljudböcker som eftersöks finns som ett ljudboksabonnemang vilket kan motivera att testa en ljudboksapp istället för att köpa en ljudbok.

Bästa ljudsboksappen 2021:

Följande är utdrag och motivering av den bästa ljudboksappen 2021 – BOOKBEAT är den bästa ljudbokasappen 2021 men följande motivering:

Med sitt enorma utbud av ljudböcker och flera olika ljudboksabonnemang som anpassats till vända sig mot en ”alla” som har intresse av ljudböcker har BOOKBEAT korats till 2021 mest prisvärda och bästa val av ljudboksapp 2021.

Kort fakta om BOOKBEAT:

Både genom Appstore och Google Play har BOOKBEAT högst snittbetyg som Sverige populäraste ljudbokstjänst / ljudboksapp.

Med över 200 000 ljudböcker och e-böcker kan du som användare lyssna både på gamla klassiker som de absolut nyaste ljudböckerna på ett och samma ställe.

BOOKBEAT har idag ingen bindningstid – starta och stoppa ditt ljudboksabonnemang som det passar dig.

Abonnemang BASIC 99 kronor per månad >>, Abonnemang STANDARD 149 kronor per månad eller Abonnemang PREMIUM 199 kronor med obegränsad lyssning och läsning. Prisvärda abonnemang för att passa alla olika ljudboks fantaster.

Testa BOOKBEAT 30 dagar helt kostnadsfritt – klicka här >>

NEXTORY årets självklara 2 av ljudboksguidens tuffa ljudbokstest med motiveringen:

NEXTORY bevisar år efter år att de är redo att utmana på BOOKBEAT och STORYTEL när det kommer till utbud av ljudböcker och flexibla priser som ofta eftersöks när man letar ljudboksabonnemang. Även NEXTORY erbjuder 3 olika Abonnemang, likt BOOKBEAT, dock är dessa ljudboksabonnemang något dyrare än BOOKBEAT där Ljudboksguiden sett mycket på pris i detta test då ljudboksabonnemangen / ljudboksapparna blir allt mer lika i sitt innehåll. Dock finner vi NEXTORY familjeabonnemang som det mest prisvärda av de två, (NEXTORY vs BOOKBEAT), där vi gillar att man kan mycket enkelt skapar profiler till även de minsta ljudboksprofilerna.

STORYTEL 2021 nummer 3 av ljudboksguidens ljudboksapptest med motiveringen:

STORYTEL är fortfarande den största ljudbokstjänsten i Sverige med flera hundratusentals ljudböcker och e-böcker. Deras standard ljudboksabonnemang ”UNLIMITED” innehåller idag två profiler, 1 vuxen och 1 barn inom samma konto – detta nya abonnemang är helt unikt för STORTYEL och kommer troligtvis ge en större chans att konkurrera mot sina huvud konkurrenter inom ljudbokstjänster lika BOOKBEAT och STORYTEL. Dock är STORYTEL har den dyraste grundnivå på sina abonnemang. STORYTEL har dock många fördelar, dels har du ljudboksabonnent FRI tillgång till alla titlar, ett nytt system som STORYTEL kallar ”kids mode” som är barnsäker miljö. STORYTEL ljudboksabonnemang kan likt BOOKBEAT avslutas och startas som man själv önskar.

Ljudboksguiden.se så här går det stora ljudbokstestet till år 2021 – finna Sverige bästa ljudboksapp 2021 / ljudboksabonnemanget 2021:

Likt våra ljudbokstester 2018, 2019 och 2020 utgår Ljudboksguiden.se efter följande specifikationer i ljudboksapp testet som görs;

Ljudboksatjänsternas utbud av ljudböcker (i år 2021 har vi valt att inte inkludera e-böcker vilket vi tidigare i vår tester har gjort). Ljudboksappen gränssnitt – hur enkelt hittar du de senaste ljudboksläppen, hur hittar du de populäraste ljudböckerna, hur enkelt är det att ”söka” rätt på din favorit författare och hitta nästa ljudbok att lyssna på. Pris vilket av de olika ljudboksabonnemangen ger dig som konsument / abonnent mest värde för din månadskostnad ”most value for the buck”

Ljudboksabonnemang / ljudboksappar utbud:

Efter att testat och letat efter kategorier, underkategorier, eftersökt titlar (både gamla och nya) och försökt se vilken av våra testade ljudboksappar som har flest antal ljudböcker – finner vi likt föregående års tester en klar enighet i utfallet av antalet ljudböcker:

STORYTEL har idag Sveriges största utbud av antalet ljudböcker i sin ljudboksapp. STORYTEL men sina olika förlag har för vana att släppa både ljudböcker och vanliga böcker samtidigt genom sina olika förlag vilket ger dem en oerhörd styrka och ett enormt utbud att både gamla och nya ljudböcker. BOOKBEAT med sina över 200 000 titlar känns som en klar TVÅA  i testet av antalet ljudböcker inom ljudboksappen, då det i år har varit svårt att få en bra uppskattning av NEXTORY hela ljudbokskatalog.

Ljudboksappar / ljudboksabonnemang och nyheter i Gränssnitt 2021:

Likt tidigare ljudbokstester 2018, 2019 och 2020 har vi testat, swipat, lyssnat, laddat ner och försökt få oss en bra uppfattning av de olika ljudsbokstjänsternas olika gränssnitt förbättringar som skett under 2020 / 2021. Följande funktioner har vi gillat hos samtliga testad ljudboksappar vi testad under vårt ljudboksapptest:Alla våra tre testade ljudboksabonnemang – BOOKBEAT, NEXTORY och STORYTEL erbjuder nedladdning av ljudböcker, så kallat offline läge. Offline läget möjliggör att du under exempelvis under flygning kan ta med dig dina ljudböcker även utan någon internet anslutning och lyssna i ett offline läge – detta gillar vi. Funktioner som höghastighetsläsning är även detta en funktion som fallet Ljudbokstestet i smaken, då man ibland har kort med tid att lyssna på sin ljudbok. Med höghastighetsuppspelningens funktion kan du lyssna upptill dubbelt så snabbt, så även med lite tid kan du hinna snabbt framåt i din ljudbok.

Alla tre ljudboksappar levererar under 2021 stora ljudbokstest riktigt fina, och snabba sökningar, samtliga funktioner finns och det är svårt att utse en klar vinnare av vårt stora gränssnitt test för att ranka Sverige bästa ljudboksapp / ljudboksabonnemang. Vi har därför under årets ljudbokstest 2021 gått på känslan inne i själva ljudboksappen för att kora ”skönaste” ljudbokskänslan som ges när man använder ljudboksappen en längre period.

Skönaste ljudboksgränssnittet ger Ljudboksguiden i årets stora ljudbokstest till BOOKBEAT då Ljudboksguiden finner att den enkla sökfunktionen, ett smidigt sätt att ladda ner och lyssna på ljudböcker i offline läget och att enkelt kunna höja hastigheten vid uppläsningen ger en tydlig och skarpt ljud i uppläsning ett skönt gränssnitt man inte tröttnar på.

NEXTORY och STORYTEL grafiska gränssnitt är mycket bra och levererar en bra helhets upplevelse, men vid utförandet av vårt ljudboksapp test fick vi mersmak av BOOKBEATS lite skönare grafiska upplevelse.

Ljudboksappar – ”most value for the buck” vilken ljudboksapp ger bäst värde mot kostnad per abonnemang.

Samtliga testa ljudboksappar som ingår i årets stora ljudbokstest ”Sveriges största och bästa ljudboksapp 2021” tillämpar under vår testperiod en fri gratis prova på period om 30 dagar av att klämma och känna på deras olika grafiska profil, testa olika typer av ljudböcker och e-böcker mm. Under tidsperioden att testa och hitta Sverige bästa ljudboksapp har samtliga ljudboksabonnemang lika ranking av prova-på-testperiod.

BOOKBEAT testa gratis ljudboksabonnemang från BOOKBEAT >>

NEXTORY testa gratis ljudboksabonnemang från NEXTORY >>

STORYTEL testa gratis ljudboksabonnemang från STORYTEL >>

BOOKBEAT har under 2020 anpassat sina olika ljudboksabonnemang mot en bredare publik där det billigaste, dock begränsade, ljudboksabonnemanget kostar endast 99 SEK / månad vilket är det den billigaste ljudboksappen / ljudboksabonnemanget under 2021 stora ljudbokstest. Vill man lägga till en person på bas abonnemanget kostar det 49 SEK extra per månad men ger oss fortfarande ett mycket lågt pris för en bra ljudbokstjänst.

STORYTEL bas abonnemang kostar 169 SEK / månad och ger då 2 olika användarprofiler – vilket gör denna tjänst lite dyrare men dock så ingår obegränsat lyssnande för båda användarna vilket hos BOOKBEAT bas abonnemang begränsas till max 20 timmar per månad.

Dock, men ett lågt pris instegspris, enkla steg för att addera till personer till sitt abonnemang och ingen uppsägningstid finner Ljudboksguiden i sitt test att BOOKBEAT 2021 är MOST – VALUE – FOR – THE – BUCK, eller mest värde för pengar i 2021 stora test av Sveriges ledande ljudboksappar.

Summering av Sveriges största ljudboksapp test 2021 (bäst-i-test ljudboksappar / ljudboksabonnemang)

Vinnare utav bästa ljudboksappen 2020 är, av Ljudboksguiden testpanel:

Är för första gången under Ljudboksguidens 4-åriga testpanel BOOKBEAT, men sitt låga instegspris, förhållande vis långa testperiod (under test hade vi 30 dagar att testa BOOKBEAT GRATIS), sitt sköna nya grafiska gränssnitt och smarta funktioner är BOOKBEAT årets stora VINNARE av Ljudboksguiden.se stora ljudboksapp 2021.

Ett stort stort GRATTIS till BOOKBEAT för att petat ner NEXTORY till plats 2 och STORYTEL till en hedervärd 3:e plats.

Ljudboksguiden.se är en jämförelsesida för ljudböcker. Ljudboksguiden.se är ett gäng bokintresserade och uppskattar teknologi och böcker där ljudböckerna har gjort vår dag och vardag helt klart mycket intressantare och enklare. 

Testet av Sveriges bästa ljudboksapp 2021  är högst ovetenskapligt gjort – men kan förhoppningsvis ge en fingervisning av ljudboksapps djungel om vad Ljudboksguiden.se har uppskattat från marknaden ledande ljudboksappar under vårt stora ljudboksapp test 2021. 

Vinnare av Ljudboksguiden stora ljudboksapp 2021 - BOOKBEAT
Foto av Nataliya Vaitkevich från Pexels

Bästa ljudboksappen 2021 testad och utgiven av Ljudboksguiden.se – vinnare är BOOKBEAT.SE