Bästa ljudboksappen 2020

Efter en hel månad in i 2020 har Ljudboksguiden.se gjort årets uppföljning av 2019 och 2018 stora succér och testat “vilken är Sveriges bästa ljudboksapp 2020”. I år har vi valt att testa, klämma, swipa, lyssna, spela framåt – spela bakåt, hoppa mellan kapitel, hoppa fram och tillbaka i olika ljudböcker, allt för att kora årets ljudboksapp 2020. Vi har i vårt stora ljudbokstest begränsat oss till marknadens 3 största ljudboksleverantörer som levererar sina tjänster i Sverige. Vi har under vårt ljudbokstest, liksom förra året, valt att utvärdera ljudboksapparna och testa Bookbeat.se, Nextory.se och Storytel.se. 

Ljudboksguiden.se är en jämförelsida av ljudboksappar och har idag flera hundratusentals ljudböcker indexerade för att visa vart ljudböcker finns att lyssna på, hyra eller köpa. Ljudboksguiden.se har sedan starten 2018 haft tusentals besökare som letar efter ljudböcker – där Ljudboksguiden.se har som mål att hitta rätt bok eller författare till bästa möjliga pris, eller guida till rätt ljudboksapp som har ljudboken som eftersöks. Idag har ljudsboksapparna 95% sannolikhet att de ljudböcker som eftersöks finns som ett ljudboksabonnemang vilket kan motivera att testa en ljudboksapp istället för att köpa en ljudbok.

Bästa ljudboksapp 2020 är:

Nextory.se – motivering:
Nextory.se har sedan sin start vuxit och blivit det självklara valet för ljudböcker, dels har Nextory.se flera olika prisvärda ljudboksabonnemang, näst billigaste på marknaden (efter Bokus Play), ett mycket stort utbud av både ljudböcker och e-böcker, de har även ett stort sortiment av barnböcker och deras familjeabonnemang är idag marknadens överlägset bästa alternativ både i pris och antalet abonnenter i samma abonnemang. Nextory.se har också längsta testa på period – där du gratis kan testa Nextory.se ljudboksapp 30 dagar innan du bestämmer dig för att fortsätta med att ditt betala ljudboksabonnemang.

Bästa ljudboksapp 2020
Bästa ljudboksapp 2020 (korad av Ljudboksguiden.se)

Bookbeat.se – den sjävklara 2:an – motivering:
Bookbeat har med sitt enorma utbud av ljudböcker och e-böcker format och satt hård press på sina tävlande konkurrenter av ljudboksabonnemang. Snabba releaser av nya ljudböcker och en bra funktion som heter “veckans mest lyssnande” gör det enkelt att välja nya intressanta ljudböcker som kan passa ens egen smak. Bookbeats familjabonnemang blir något dyrare än Nextory.se (om man adderar in flera personer i samma abonnemang), vilket vi på Ljudboksguiden.se finner lite synd och därav får Bookbeat.se se plats 2 i testet. Hos Bookbeat.se får testa ljudboksappen 14 dagar gratis innan du bestämmer dig att betala vidare för ditt ljudboksabonnemang

Storytel.se – får en 3:e plats i årets stora test – motivering:
Storytel har efter 2019 fått en del kritik för att inte ha något familjeabonnemang – detta har Storytel.se nu lagt till i slutet av 2019, vilket vi under vårt test uppskattat mycket. Storytel.se har enligt ljudboksguiden.se beräkningar störst utbud men är också den dyraste ljudboksappen på Svenska marknaden, även deras två olika familjeabonnemang är något dyrare än konkurrenternas under vårt test, vilket dragit ner vårt snittbetyg av Sveriges bästa ljudboksapp 2020. Storytel.se har även de en 14 dagars gratis testa på period – vilket är gör det enkelt att testa Storytel.se utbud för att göra sin egen uppfattning.

Ljudboksguiden.se så här går testet till, kora Sveriges bästa ljudboksapp 2020:

Föregående år tester, bäst-i-test av ljudböcker 2018 och 2019 har utgått efter följande specifikationer. Då vi fått bra feedback från våra besökare och läsare har vi under årets test, gjort under januari 2020 valt att följa samma linje i vårt stora ljudbokstest – av Sveriges bästa ljuboksapp 2020. 

A. Ljudboksapparnas utbud av ljudböcker, och släppta nyheter.

B. Gränssnitt – hur enkel är respektive ljudboksapp att navigera och hitta rätt ljudbok.

C. Pris – vilket ljuboksapp ger mest värde för pengar ”most value for the buck”

D. E-böcker – tidigare år (2018) hade vi även med utbud av e-böcker vilket vi iår återigen tagit bort ur vår stora ljudbok test, då det har varit svårt bedöma e-böckerna hos ljudboksapparna. 

Ljudboksappar utbud och släppta nyheter:

Likt våra tidigare ljudbokstest (2018 och 2019) har vi försökt att beräkna det totala utbudet av ljudböcker och e-böcker hos respektive ljudboksapp – även under vårt stora ljudboks test under 2020 har det visat sig vara mycket svårt, då alla olika ljudboksleverantörer uppger flera tusentals ljudböcker. Ljudböckerna hos ljudboksappar läggs till på veckobasis men tas också bort om de inte är tillräckligt populära vilket har gjort det svårt att avgöra vilket ljudboksapp som har flest antal titlar. Genom att även i år försökt titta på antalet kategorier, storlek på bolag (uppköp av förlag), och härkomst av bolag har vi kommit framt till följande ranking av ljudboksapparna. 

Storytel.se har enligt ljudboksguiden.se flest antal titlar i både utbud ljudböcker och e-böcker. Med sin dominerande ställning köper de upp förlag för att skynda på releaser och enligt våra beräkningar och antalet betalande kunder borde Storytel.se ha stört utbud av ljudböcker och e-böcker. 

Bookbeat.se har enligt våra (ljudboksguiden.se) beräkningar god marginal att utses till god två i antalet titlar inom både ljudböcker och e-böcker. Även Bookbeat ser ut att ha snabba releaser på nysläppta ljudböcker. 

Nextory.se – har enligt Ljudboksguiden.se beräkningar minst antal titlar – även fast de säger sig ha 10 000 (tiotusentals) titlar av de mest populära författarna. Vi finner också att Nextory.se, abonnemang Guld, släpper de stora och mest populära författarnas böcker samtidigt som både Bookbeat och Storytel. 

Ljudboksappar och nyheter i gränssnittet 2020.

Efter att klämt, känt, swipat, tittat, lyssnat och försökt göra oss en bra uppfattning om ljudboksapprna gränssnitt – ser vi att även 2020 har hänt en hel del förbättringar inom användargränssnitttet hos våra testade ljudboksappar Nextory.se, Bookbeat.se och Storytel.se

Samtliga ljudboksappar har offline funktioner – vilket i korthet menas att du kan ladda hem dina ljudböcker och lyssna på dem utan att ha kontakt med Internet – detta är mycket uppskattad funktion som vi på Ljudboksguiden sätter höga betyg hos samtliga leverantörer så ljudböcket generellt uppskattas vid längre flygresor då man ofta inte uppkopplad. 

En funktion som generellt är lite “geaky” är höghastighetsuppspelning – vilket under vårt test av Sveriges bästa ljudboksapp 2020 har uppskattas, när man läser faktaböcker – där man letar efter vissa delar/detaljer men inte riktigt har koll vart man kan hitta innehållet man letar efter. 

Generellt har gränssnitten uppdateras hos samtliga testade leverantörer och ljudboksguiden.se uppfattar att det är enklare och smidigare hos alla testa ljudboksappar att hitta rätt författare eller boktitel som man eftersöker. 

Efter vår kläm och känna test, så har vi gjort följande ranking på gränssnitt.

Nextory.se har under vårt test 2020 återigen visat sig vara mycket enkel att söka både efter boktitlar och författare. Nextory mobilapp är snabb och ger bra information om författaren, olika boktitlar och ger också rekommendationer om liknande titlar man kan vara intresserad av – vilket vi under vårt gränssnitt test uppskattat och vi tror även att våra besökare kommer uppskatta denna funktion. 

Bookbeat.se levererar i vanlig ordning en bra sökfunktion, vi hade samma intryck under vårt test 2019, men återigen har vi lite problem att bygga vår spellista enkelt. 

Storytel.se har gjort tydliga uppgraderingar i sina sökresultat, vilket vi under vårt test har uppmärksammat och gillar skarpt, snabbt och tydlighet i resultaten av både författare och titlar. 

Ljudboksappar – ”most value for the buck” vilken ljudboksapp ger bäst värde mot kostnad per abonnemang.

Alla ljudboksappar som ingår i testet “Sveriges bästa ljudboksapp 2020” tillämpar fria “gratis” test perioder vilket vi på Ljudboksguiden gillar. Nextory.se har under vårt test, 30 dagar gratis testperiod och både Bookbeat.se och Storytel har ett gratis test under 14 dagar. Det är dock vanligt att både Bookbeat och Storytel under sina rekryteringskampanjer förlänger sina prova på perioder till 30 dagar. 

Nextory.se har med sina 30 dagars gratis testperiod och med sina olika ljudboksabonnemang återigen tagit plats 1, i Ljudboksguiden stora test – bästa ljudboksapp 2020. Med flera abonnemang för många olika lyssnarna tycker vi på Ljudboksguiden att “most value for the Buck” är Nextory.se även i år. För 139 SEK / månad för tillgång flera tusentals ljudbokstitlar och e-böcker, du kan ladda hem dem för att lyssna offline och du har många bra funktioner till ett lågt pris. Även Nextory´s familjeabonnemang är mycket prisvärt – där du kan lägga upp 4 familjemedlemmar. 

Bookbeat.se har med sina 14 dagars gratis testa på period och många olika tillämpningar på sina abonnemang rankats 2 i vår Ljudboksguiden.se stora test “bästa ljudboksapp 2020”. 

Storytel.se har ett testa på 14 dagar gratis abonnemang, då får man lyssna gratis på alla ljudböcker hos Sveriges största och ledande ljudboksapp. Priset är hos Storytel högst av våra testa ljudboksabonnemang – och visst man får flest ljudbokstitlar, men efter noga utvärdering har vi sett att de flesta av Ljudboksguidens besökare, idag eftersöker nya releaser är det frågan om man vill betala ett högre pris för att lyssna på samma bok hos Storytel.se än hos Nextory.se då utbudet av nya boksläpp ser ut att vara identiskt.

Dags att summera resultatet utav det stora ljudboksapp testet 2020 (bäst-i-test ljudboksappar).

Mest köpta pocketbok 2019: Silvervägen

Vinnare utav bästa ljudboksappen 2020 är, av Ljudboksguiden testpanel:

A. Nextory.se – ett billigt ljudboksabonnemang, relativt stora utbud och snabba och välutvecklade ljudboksapp är Nextory.se 2020 den stora vinnaren utav bästa ljudboksapp 2020 (Ljudboksguiden.se)

B. Bookbeat.se – solklar 2 i Ljudboksguiden.se stora ljudboksapp test 2020 med ett stort utbud av ljudböcker och e-böcker, och sitt familjeabonnemang som lämpar sig både för små, och stora familjer – och sina snabba utgåvor utav nya böcker.

C. Storytel.se – bra och störst utbud, snabba releaser utav nya böcker men också dyraste ljudboksalternativet när Ljudboksguiden.se genomförde sitt test av Sveriges bästa ljudboksapp 2020. 

Ljudboksguiden.se är en jämförelsesida för ljudböcker. Ljudboksguiden.se är ett gäng bokintresserade och uppskattar teknologi och böcker där ljudböckerna har gjort vår dag och vardag helt klart mycket intressantare och enklare. 

Testet av Sveriges bästa ljudboksapp 2020  är högst ovetenskapligt gjort – men kan förhoppningsvis ge en fingervisning av ljudboksapps djungel om vad Ljudboksguiden.se har uppskattat från marknaden ledande ljudboksappar under vårt stora ljudboksapp test 2020. 

Bästa ljudboksappen 2020 testad och utgiven av Ljudboksguiden.se – vinnare är Nextory.se