Bästa ljudboksappen 2018

Ljudboksguiden guidar dig till rätt ljudboksabonnemang 2018.

Läs gärna 2019 stora ”bästa ljudboksappen 2019″ testad och veriferad utav Ljudboksguiden.se >>

Idag finns det flertalet riktigt bra ljudboksappar ute på marknaden – där de konkurrerar för att erbjuda den bästa ljudbok upplevelsen, störst/flest antal titlar och författare – men det är inte lätt att välja vilken av alla ljudboks leverantörer man ska välja. Vi på Ljudboksguiden gillar böcker, framför allt ljudböcker – och här hittar du vårt test som gjort under våren/sommaren 2018 – av de tre största ljudboksapparna på marknaden. Ljudboksguiden har valt att jämföra, Storytel, Bookbeat och Nextory. Kom ihåg att testa test är högst ovetenskapligt gjort – dvs. utav amatörer men det kan ge en fingervisning av vad vi har uppskattat hos de olika ljudbok abonnemangen som just nu konkurrerar för att ge oss konsumenter bästa ljudbok upplevelsen.
I vår jämförelse har vi valt ut 4 kategorier som vi tycker har varit viktiga att titta på;

  • Gränssnitt – dvs. hur enkel är är appen att navigera genom, skulle min 3 åriga son förstå hur han hittar ljudböcker för barn?
  • Utbud – vilken ljudboksabonnemang erbjuder flest unika titlar?
  • Pris – vilken ljudboksapp ger mest ljud för pengarna?
  • e-böcker – ser ut att bli nästa stora trend för ljudboksapparna – vem har bäst sortiment och utbud?
Ljudboksappar - Storytel

Ljudboksappar – Storytel

Kriterium – Gränssnitt:
Efter många timmar testande, petande och letande, tycker vi på bästa gränssnitt i appen har Bookbeat – följt utav Storytel, dessa två ljudboksappar finner vi relativt likvärdiga men gillar framför allt Bookbeat lite enklare sök funktion i appen. Dock ska tilläggas att samtliga ljudboksappar i vårt test är mycket välfungerande, och är relativt likvärdiga i funktion, utseende och navigation. Alla tre ljudboksappar är mycket lättnavigerad och vi tror att de flesta 3-åringar kommer hitta rätt kategori efter lite klickande runt bland de olika kategorierna – och till slut hitta sina favoritsagor. Men vi väljer att utse Bookbeat som vinnare i vårt första test – dvs. enkelt gränssnitt.

Ljudboksappar - Bookbeat

Ljudboksappar – Bookbeat

Kriterium – Utbud ljudböcker / e-böcker:
Alla 3 ljudboksappar, Bookbeat, Storytel och Nextory har ett enormt utbud av ljudböcker och även e-böcker. Ljudboksguiden har uppskattat att Bookbeat och Storytel har ungefär lika stort utbud av ljudböcker och känslan är att Nextory har tagit ett lite större fokus på e-böcker. Att därför utse en vinnare av utbud blir därför svårt – då detta är högst personligt – då det skiljer sig lite av titlar / författare och släpp av nyheter mer än antalet boktitlar. Till antalet ljudböcker sätter Ljudboksguiden Bookbeat och Storytel som vinnare i kategorin men i kategorin e-böcker skulle vi sätta Nextory som vinnare då vi vårt test sett ett stort utbud av e-böcker och ett lite större fokus för Nextory av e-böcker.

Kriterium – Pris:
Alla 3 ljudboksappar vi testat, Storytel, Bookbeat och Nextory erbjuder gratis testperioder. Gratis testperiod är vanligtvis 14 dagar – men det finns även tillfällen att testa ljudboksapparna upptill 30 dagar under kampanjperioder eller med unika rabattkoder som släpps vid olika tillfällen.

Storytel – efter en testperiod om 14 / 30 dagar kostar Storytel 169 SEK per månad – för 169 SEK per månad för tillgång till 10 000 – tusentals olika ljudböcker och e-böcker.

Bookbeat – efter en testperiod om 14 / 30 dagar kostar Bookbeat 149 SEK per månad – för 149 SEK per månad för tillgång till 10 000 – tusentals olika ljudböcker och e-böcker, dvs. relativt lika som Stoytel – dock spar du 20 SEK per månad genom Bookbeat. Bookbeat har även ett familjeabonnemang vilket är smart om det fler i familjen som vill skapa egna topplistor mm. Ett familjeabonnemang hos Bookbeat kostar 49 SEK per tillagd användare = 149 + 49 SEK.

Nextory har ett litet mer sparsamt utbud av ljudböcker, men ett stort sortiment utav e-böcker under vårt test. Efter din gratis testperiod 14 dagar kostar Nextory enklaste abonnemang endast  (obs nytt) PRIS 139 SEK (119 SEK) per månad. Även Nextory erbjuder familjeabonnemang för 199 SEK per månad.

Vi har efter vår smak utsett Storytel som vinnare i kriterium – Pris, trots att denna ljudboksapp är dyrast, anledning till vårt val; storlek på utbud, nysläpp av nya ljudböcker – som sker allt som oftast samtidigt hos Storytel som de släpps på bokmarknaden. Att tillägga är att det är enkelt att testa alla de olika ljudboksapparna genom att testa deras prova-på-erbjudande för att sedan själv göra sig en egen bedömning av vilken ljudboksabonnemang man själv föredrar, då priserna för de olika ljudbok apparna är relativt lika.

Kriterium – e-böcker:
Som tidigare redogjorts ovan finner vi Nextory e-bok samling som unik och strået vassare än både Storytel och Bookbeat. I kriteriet e-böcker vinner helt klart Nextory när vi gjorde vårt test av e-böcker. Tilläggas bör att vi inte testat Storytels nya Reader som släpptes under juni månad, här är lite teknisk data om Storytel reader som vi självklart kommer testa inom kort.

Tekniska specifikationer Stortytel Reader:
• Färg: vit
• Vikt: 195g
• Storlek: 170x117x8,7 mm
• 6 tums E Ink-skärm
• Pekskärm (touchscreen)
• Knappar på båda sidor samt orange hemknapp
• 8 GB utrymme (motsvarar mer än 4 000 böcker)
• Wi-Fi (2.4G Hz)
• Hörlursingång (3,5 mm)
• 3000 mAh Li-polymer batteri
• Endast kompatibel med Storytels abonnemang
* En Reader går bara att koppla till 1 Storytelkonto.
**Än så länge läser du i Readern, lyssnar gör du i din vanliga Storytelapp.

Ljudboksappar - Nextory

Ljudboksappar – Nextory

Vem är då vinnare enligt Ljudboksguidens stora ljudbokstest? Vilken är den bästa ljudboksappen 2018?

Vi har inte kunnat sätta någon vinnare utav testet – utan alla 3 testade ljudboksappar är både lika och olika och riktar sig mot lite olika kategorier utav vår svenska befolkning. Vill man ha en billig ljuboksapp men inte alla nysläppta titlar och inte det största utbudet av ljudböcker rekommenderar vi Nextory och likaså om du gillar att läsa e-böcker. Vill du ha största utbudet och alla nysläppta böcker på dagen – rekommenderar vi Storytel och Bookbeat. Ett plus i kanten till Bookbeat och Nextory som båda erbjuder familjeabonnemang vilket vi på Ljudboksguiden såklart gillar. Vinnare utav vårt stora ljudboktest utav Storytel, Bookbeat och Nextory är samtliga ljudboksappar – då vi på Ljudboksguiden gillar de olika alternativen hos alla 3 aktörer när det gäller pris, utbud, enkelhet att navigerar i appen.

Bästa ljudboksappen 2018 testad och utgiven av Ljudboksguiden.se